1. 2023 június 7-9
  2. Mátraháza
Slide

Welcome

Kedves Kollégák,

A Szervező Bizottság nevében örömmel értesítünk minden korábbi résztvevőt és érdeklődő kollégát, hogy a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT), a Magyar Élettani Társaság (MÉT), a Magyar Mikrocirkulációs és Vaszkuláris Biológiai Társaság (MMVBT) szervezésében és Magyar Anatómus Társaság részvételével a Mátrában rendezzük meg a FAMÉ2023 konferenciát, amely az elméleti orvostudományok legfontosabb hazai seregszemléje.

A FAMÉ konferenciák hagyományát követve a konferencia fő célja a fiziológiás szabályozó mechanizmusok és a kóros folyamatok megértése, visszafordítási lehetőségeinek feltárása sejt- és molekuláris élettani-, molekuláris biológiai-, kísérletes és klinikai farmakológiai-, immunológiai-, anatómiai vizsgálatok során. Továbbá lehetőség nyílik a tudományos műhelyekben folyó mikrokeringési, a magatartás élettani vagy terápiás célú transzlációs kutatások eredményeinek bemutatására is. Ezen belül konferenciánk fő vonulata ebben az évben a kutatás és gyógyítás molekuláris eszköztárának bemutatása az omikáktól a precíziós medicináig.

A szervezés és a konferencia során kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalokra: bemutatkozási lehetőséget, és képzést biztosítunk számukra, kellő időt hagyva a poszterek bemutatására és diszkussziójára is. Emellett kellemes kikapcsolódást biztosító programokat is szervezünk. Kérjük, a konferencia sikere érdekében, buzdítsák aktív részvételre munkatársaikat, tanítványaikat és ismerőseiket!

Hagyományosan megrendezzük az Esti Kerekasztal beszélgetést, melynek témája: Meglepő eredmények – meglepő magyarázatok. Az Esti Kerekasztal beszélgetésre rövid előadás címek bejelentését várjuk a konferencia témáinak területéről, melyek meglepő eredményeket és/vagy meglepő mechanizmusokat tükröznek. Már korábban közölt eredményeket is szívesen látunk.

Az előzetes programot ITT tekintheti meg.

Nyilvántartási számmal rendelkezőknek Gyoftex/ Oftex akreditációs pontszámról később adunk tájékoztatást.
Kérjük a konferenciáról értesítsék kollégáikat, ismerőseiket.
Őszintén reméljük, hogy színvonalas, emlékezetes és nem utolsó sorban kellemes összejövetelen találkozhatunk 2023-ban is. A Szervező Bizottság nevében szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezést.

Szervező Bizottság
Monostory Katalin Csekő Kata
Helyes Zsuzsanna Szőke Éva
Bari Ferenc Ferdinandy Péter
Kékesi Gabriella