1. 5-7 June 2024
  2. Mátraháza
Slide

Egyéb társasági programok

Greiner – reggeli 5K futás, Mátraháza

Gyere, és fuss velünk 2024. június 6-án és 7-én Mátraháza gyönyörű természeti környezetében! Indulás mindkét nap reggel 07:00-kor, találkozó a Hotel Ózon recepcióján. A program kb. 5 km/ 30 perces frissítő futást, kocogást jelent.

Minden résztvevő ajándékot kap!

További információ a Greiner-standon.
Mindenkit szeretettel várunk.

 

 

Kirándulások a Mátrában

A konferenciát követő napon, 2024. június 8-án vezetett kirándulást szervezünk a Mátrában. A túra kezdési időpontja 08:30, találkozó a Hotel Ózon bejáratánál.

Jelentkezni a helyszínen, az Altagra regisztrációs pultjánál lesz lehetőség.

 

A túra leírását IDE kattintva tölthetik le.

 

„Pisztrángos-tó-Kékes” túra (15 km, 613 m szintemelkedés, 4 és fél óra)

Utunk a Hotel Ózon elől indul. A sárga jelzésen haladunk Mátraháza felé, majd kis kitérőt tehetünk a Kecske-bérchez.  Innen jól látható a Kékes és a Mátrai Gyógyintézet.

Mátraházára a sárga és sárga kereszt jelzéseken érkezünk meg.  Utunkat a sárga, kék és piros, majd csak a kék és piros jelzéseken folytatjuk a Vörösmarty turistaházig.  Itt a piros kereszt jelzést választjuk, amit a Pisztrángos-tóig követünk.  Innen a Kékes felé vezető emelkedőre fordulunk.  A kék kereszt jelzés a Gabi halála nevű helyen (ahol egykor egy Gabi nevű fuvaros zuhant a mélybe szekerestől) keresztül vezet fel a Sötét-lápa nyergéig. A Sötét-lápa nyergét elhagyva az utunk meredekebbé válik és elérjük a Kékestetőt.

A nyeregtől a kék és sárga sáv jelzés visz fel a Kékestetőre, ahol a TV toronyhoz és a csúcsot jelző kőhöz érkezünk meg. Utunk magashegységi illúziót kínáló környezetben, meredek hegyoldalak, sziklák és számos kilátópont mellett vezet idáig.

Utunk innentől helyenként meredeken lefelé vezet, tovább követve a kék jelzést a Somor-patak völgyéig.  A kék sávot tovább követve visszatérünk Mátraházára, ahonnan a Kecske-bércig a sárga és sárga kereszt jelzéseken térünk vissza az Ózon Hotelhez.

A túra 15 km hosszú, 613 m szintemelkedéssel, pihenők nélkül 4 és fél óra időtartammal.

Ajánlott felszerelés: jól bejáratott, kényelmes cipő (ideális esetben túrabakancs), legalább fél liter víz nem folyató kulacsban, esőkabát, hátizsák vagy tarisznya.  A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.  A túraútvonal az aktuális terepviszonyok függvényében változhat.